Neix la Universitat Popular de Caldes de Montbui

El passat 20 d’octubre es va presentar en roda de premsa al Centre Democràtic i Progressista una nova iniciativa educativa que vol promoure l’educació basada en el diàleg, el foment de la reflexió compartida i l’anàlisi crítica com a força motriu de les transfor-macions socials.
La UPCM vol ser, doncs, un pont que uneix coneixements i ganes d’aprendre, de forma col·laboradora i fraternal.

La Universitat Popular de Caldes de Montbui, -germana de la Universitat Popular de Granollers- és un projecte de socialització del coneixement que neix de les inquietuds culturals de membres del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista.

L’institut Manolo Hugué i Cooperativa 70 se sumen a la iniciativa i, juntament amb el Centre, comparteixen espais per a la realització de les classes, que de forma regular, comencen el mes de gener.

Història de l’art, Història de la filosofia, Història de la dona, Geografia humana, Química, Física, Electrònica, Medicina, Programari lliure, són alguns dels àmbits que cobreix aquesta formativa adreçada a tota la població amb inquietuds formatives.

universitat web

Davant una massificació de l’oferta cultural, es creu necessari desvincular l’aprenentatge de l’incentiu econòmic i material, i facilitar l’accés a l’educació a les persones de qualsevol estatus i nivell socioeconòmic. Així, el preu dels cursos va dels 30€ a 65€ per quadrimestre, en funció de la matèria i el nombre de sessions.
Tanmateix, el projecte preveu preus especials per als socis del Centre, així com una bossa de beques o ajudes.

El claustre de professors està format per membres de diferents cossos docents i especialistes vinculats a d’altres espais formatius. Alguns d’ells ja són mestres de la UPG que s’afegeixen ara al projecte calderí. D’altres, són referents al municipi com divulgadors de diverses matèries.

Al web:
http://www.universitatpopularcaldesdemontbui.cat es pot accedir a tota la informació sobre matèries, equip docent i procés d’inscripció.

Deixa un comentari