L’Ateneu del Centre reconstrueix els seus 150 anys d’història gràcies a un llibre d’Amàlia Bosch

El passat dissabte, el Cafè del Centre es va omplir de gent amb moltes ganes de presenciar la presentació del llibre dels 150 anys del Centre Democràtic i Progressista.
Amb el títol “El Centre Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui. Ateneu de llibertat, cultura i país” és el primer llibre que reconstrueix la historia completa d’aquest Ateneu.

Escrit per Amàlia Bosch i Datzira, és el resultat de tres anys d’investigació per recompondre una història que mancava de documentació.

llibre centru2 webL’estructura del llibre està en dues parts. La primera explica el naixement del Centre i explica com era el Caldes de mitjans de segle XIX i principis del segle XX, amb les seves transformacions urbanístiques i també com eren els governs municipals.

La segona part repassa la història des dels voltants de l’any 1862, amb els primers republicans a Caldes fins a l’actualitat. També aspectes importants com la compra i la construcció de l’edifici l’any 1889, les tasques socials i culturals que realitza el Centre, així com les biografies dels presidents i d’alguns membres de l’entitat.
També explica el llibre com es va confiscar l’ateneu i l’entitat a mans de l’Auxili Social, un institució pròpia de la Falange Española i del Casal Catequístic.
L’any 1976 es recupera l’edifici i l’entitat i reneix culturalment fins al dia d’avui.

Amàlia Bosch va cloure l’acte de presentació dient que el llibre li ha donat molt més que el que ella ha pogut donar, i que era un dia important, ja que s’ha fet l’exercici de fer memòria.

El llibre es pot trobar a l’Ateneu del Centre a un preu de 20 euros. REDACCIÓ

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s