Caldes recordarà la vida i l’obra d’Andreu Canals amb la celebració de l’Any Canals

Aquest any 2017 es commemorarà el desè aniversari de la mort d’Andreu Canals. Així el passat dimecres, es va presentar a la Biblioteca en roda de premsa per part del regidor de Cultura Isidre Pineda i la seva filla, Carme Canals, com celebrarà Caldes l’any Canals.

MINOLTA DIGITAL CAMERAIsidre Pineda va explicar que s’ha constituït la comissió Canals i s’ha desenvolupat varies propostes dedicades a fer conèxer la seva vida i la seva obra, i que la proposta de dedicar aquest any 2017 a Andreu Canals ha vingut sobretot de les moltes entitats en les que va col·laborar.
Coincidint justament amb el tancament de l’any Badia, Pineda va dir que és positiu que hi hagi anys que estiguin dedicats a calderins que hagin deixat empremta en el nostre poble.

Carme Canals, filla d’Andreu Canals, va recordar que el seu pare era una persona que es va estimar molt Caldes i que li hagués fet molt de goig saber que se li dedicarà un any a la seva figura.
Carme Canals també va recordar que l’Andreu va participar en entitats com les de Sant Antoni o el setmanari Montbui. I com a persona d’esquerres que era, va participar en la creació de l’Associació Cultural per aconseguir l’escola Montbui i en el Centre Democràtic i Progressista, entre altres.
Andreu Canals també va col·laborar periòdicament amb la revista Tot Caldes redactant escrits d’opinió i de poesia.

any-canals2L’Any Canals tindrà la sortida en una tertúlia sobre l’Andreu Canals el proper divendres 10 de febrer a les 19h a la Biblioteca.
Coincidint amb la tertúlia, la Biblioteca crearà un aparador dels documents que disposa sobre l’autor i que durarà tot l’any.

Andreu Canals, pagès i escriptor, va publicar 14 llibres i va ser una persona molt important en el desenvolupament cultural de Caldes durant la segona meitat del segle passat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s