Beneficis de la quarentena

Amb l’avanç de la pandèmia causada pel Coronavirus, molts països del món han adoptat la quarantena a les seves ciutats o han iniciat campanyes que encoratgen a la gent a no desplaçar-se innecessàriament. Una situació difícil, amb conseqüències negatives per a tots, tant per l’impacte econòmic, com per l’aïllament sobrevingut, però que almenys, deixa un benefici important.

pollution of environment by combustible gas of a car

Els especialistes dedicats als estudis de la contaminació asseguren que la qualitat de l’aire que respirem està millorant significativament.
La disminució de les taxes de contaminació és tan dràstica (ha variat d’un quart a un terç en comparació amb el mateix període de l’any passat) que els investigadors de la Universitat de Stanford s’arrisquen a dir que com a conseqüència es podrien salvar la vida a uns 4000 nens menors de cinc anys i a uns 70000 adults només a la Xina.

Aquestes serien aproximadament, les morts causades, si les taxes de contaminació es mantinguessin iguals, doncs és la qualitat de l’aire, la responsable de causar i agreujar les malalties respiratòries en tot el planeta. En aquest sentit, hauríem de valorar seriosament, com baixar el ritme, no usar tant el cotxe, no anar al centre comercial i optar pel comerç de barri, són les opcions reals que tenim per a poder viure sosteniblement en aquest planeta.

AMIC/Ecocosas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s