Caldes té 55 casos positius en Coronavirus i 3 defuncions oficials

En una roda de premsa atípica feta per videoconferència, l’alcalde Isidre Pineda ha explicat als mitjans locals la situació del municipi davant la crisi sanitària i l’estat d’alarma.

L’alcalde ha confirmat, segons les fonts oficials del Departament de Salut, 55 casos positius a Caldes a dia d’avui, i ha lamentat 3 defuncions de persones calderines, dues de les quals estaven ingressades a l’hospital de Mollet. També hi ha 3 agents de la policia local que estan de baixa, ja que han donat positiu en Covid-19.

rdp

Respecte al suport a persones grans, s’assegura la teleassistència de 225 usuaris que viuen sols i s’ha tramitat 17 noves sol·licituds.
S’està assegurant el repartiment d’aliments del rebost solidari a 249 persones de 107 famílies calderines. També s’ha repartit 220 targetes moneder per a famílies i infants.

Pel que fa a la prevenció, s’ha precintat els parcs infantils i s’ha tancat totes les fonts d’aigua pública excepte la Font del Lleó. S’ha adquirit més material quirúrgic de prevenció, sobretot mascaretes. També s’ha incrementat la neteja i la desinfecció dels espais públics.
Les tres residències de gent gran són un dels punts més importants on s’ha intensificat la neteja dels espais comuns.

55 casosEn aquests moments, la residència Santa Susanna té 4 positius en Covid-19 diagnosticats, s’ha aïllat els espais amb més risc i les persones continuen estant confinades dins les seves habitacions. Actualment té 50 treballadors de baixa, el que vindria a ser una quarta part de la plantilla.
A la residència La Nostra Llar de Can Valls no hi ha casos positius, ja que van començar a fer el confinament amb anterioritat.

A Caldes es registren 59 sancions fetes per l’incompliment del confinament.
Com ha comentat l’alcalde, han sigut per motius flagrants com quedar a la via pública amb amics o passejos amb el seu animal domèstic lluny del seu domicili.

La Cultura també pateix la crisi sanitària
L’alcalde Isidre Pineda ha confirmat que s’ha suspès a Caldes la Diada de Sant Jordi, l’Aplec de Sant Sebastià de Montmajor de l’1 de maig i també el Festival de Titelles.
S’està plantejant de traslladar la Via del Pintxo per més endavant i tant la festa de Corpus com l’Escaldàrium està encara pendent de decidir. JDB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s