Es presenta el ninot de Carnestoltes i el nou recorregut de la rua

Amb la novetat d’un nou recorregut de la Rua, es va presentar al Taller d’Art municipal el ninot de Carnestoltes d’enguany. El Rei de Carnestoltes serà cremat a la foguera, que es muntarà a la plaça de la Font del Lleó, on es tancarà la festa que haurà començat tres hores abans al parc del Bugarai, al mateix lloc on abans finalitzava.
Així doncs, la celebració del Carnaval a Caldes es preveu que comenci a les 17h a la Pista Esportiva del Bugarai on les comparses faran el ball inicial abans de sortir a la Rua, permetent així que el jurat pugui veure els balls complerts i valorar-los en la seva totalitat per puntuar-los. Un cop fets tots els balls, la Rua sortirà del parc cap a les 18h aproximadament i travessarà tot el municipi fins a arribar a la plaça de la Font del Lleó, passant pels carrers Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig , Avinguda Pi i Maragall, Carrer Major, i Carrer Bellit. Es preveu que la rua arribi a la plaça de la Font del Lleó cap a les 19:30h, on hi haurà xocolata calenta per tothom. Un cop aquí, es farà el lliurament de premis i la crema tradicional del Ninot, el Rei del Carnestoltes que, com sempre, anirà a càrrec del Ball de diables de Caldes.

pag 3 carnestoltes

El ninot de Carnes-toltes d’enguany està representat per un personatge feme-ní de color blau, una dona que no és de cap cultura ni de cap raça en concret… d’aquí que sigui blava.
Aquest personatge porta una mena de balança a cada mà i té un braç més alçat que l’altre. En el braç que té alçat hi ha la representació del que es valora més en el món actual: diners, poder o consumisme. A la mà que té més baixa hi ha una representació del que hauríem de valorar més com l’ecologia i el respecte pel planeta.

Uns 150 infants d’entre 4 I 17 anys han participat en la construcció del Ninot de Carnestoltes que, com cada any, fa el Taller d’Art Municipal Manolo Hugué de Caldes de Montbui i que es crema la mateixa nit de Carnaval, just després de la Rua.

La presentació del Rei de Carnestoltes es va fer el passat dijous al Taller d’Art amb la participació dels infants i joves que han participat en el seu disseny i confecció i que han explicat a la regidora de Cultura Laia Cuscó com ha estat el procés d’aquest any.
Laia Cuscó va comentar que el canvi en el recorregut i en l’horari s’ha fet per agilitzar la rua i a la vegada perquè no es faci tant tard, ja que abans els balls de lluïment finals es feien de nit i amb força fred.

pag 3 carn b

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s