El sí a la independència de Catalunya s’imposa a Caldes amb el 91,2% dels vots

Caldes pot votar amb normalitat malgrat la repressió policial arreu del país

El passat diumenge 1 d’octubre, malgrat la constant amenaça de les forces policials de l’estat, 7.474 calderins i calderines van exercir el seu dret a vot en un referèndum on es decidia el futur polític de Catalunya i la creació d’una nova república catalana.

1 octubre protegint colegisLa ciutadania es va organitzar per tirar endavant el referèndum, treballant amb xarxa, custodiant les urnes i les paperetes a cases i cotxes particulars, defensant els 9 col·legis electorals de Caldes des de les 5h del matí per evitar que la policia els precintés i donant suport tot el dia davant de cada col·legi.

1 octubre votantsDesprés de veure com la Guardia Civil i la Policia Nacional espanyola actuava a molts indrets del país amb una gran brutalitat contra gent pacifica i indefensa que només volia votar, deixant un rastre de més de 800 ferits i 700.000 persones sense poder exercir el seu vot, la tensió i la constant preocupació pel que passaria a Caldes era present en tot moment.

1 octubre custodiant urnes
Per precaució i en veure que molta gent havia votat al matí creant enormes cues arreu, a les 18h es van tancar els col·legis i portar les urnes a l’Ajuntament, que va estar obert fins les 20h per poder votar.
Una multitutd de gent es va traslladar a la plaça de la Font del Lleó per custodiar les urnes.
1 octubre tractorA partir de les 20h es va desfermar l’alegria després d’haver pogut votar, malgrat la brutal repressió que hi va haver a diferents pobles, viles i ciutats. I amb una plaça plena de gent, la música va fer tornar el somriure i fer més curta l’espera dels resultats.

Així a Caldes hi van votar 7.474 persones, un 58,3% del cens.
Davant la pregunta “voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república”, 6,821 vots van ser afirmatius (un 91,2%), 485 van ser negatius (un 6,48%), 126 vots van ser en blanc i 42 nuls.

1 octubre celebracióL’alcalde Jordi Solé va sortir al balcó de l’ajuntament per dir els resultats, es va recordar de totes les víctimes de la repressió policial i va destacar la defensa de la dignitat personal i col·lectiva, feta malgrat l’amenaça, la intimidació, les actituts profundament antidemocràtiques i les mentides de molts mitjans de comunicació espanyols.
Solé va cloure dient que s’ha fet un referèndum, hem votat i ha guanyat el sí i cal agrair a tota la gent que va anar a votar malgrat les enormes dificultats.

Els resultats provisionals generals a Catalunya van ser de 2,020,144 vots a favor del Sí (un 89,29%), 176,566 vots pel no (7,8%), 45,586 vots en blanc (2,02%) i 20,129 vots nuls (un 0,89%).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s