L’Escaldàrium torna amb novetats

Com ja és habitual en aquestes dates, la festa de foc més important de la comarca ja s’apropa. I és que el proper dissabte la plaça de la Font del Lleó es tornarà a omplir de gent amb ganes de dansar sota l’aigua termal i sota el foc.
L’Escaldàrium, la festa del foc i de l’aigua creada pel Ball de Diables de Caldes es presenta en la seva 23a edició amb forces novetats.

Enguany els visitants de la festa podran acampar al camping El Pasqualet (prèvia reserva).
L’escenari dels músics es reubica entre el carrer Nou i Vic, oferint així més espai a la festa.
També hi haurà un servei de guardaroba i s’incorpora més pirotècnia a l’estructura estable.

S’augmenta els accesos de seguretat i enguany es vol evitar les marees de gent alhora de fer els canvis de les danses de foc i d’aigua.
Dins dels actes de la cultura amb l’Escaldàrium hi participarà per primera vegada una entitat de fora de Caldes i serà el Gitanàrium a càrrec del Ball de Gitanes de Lliçà de Vall.
Una de les altres novetats serà el bateig de la plaça Saint Paul Les Dax i la descoberta del monòlit símbol de l’agermanament entre les dues viles.

La festa que pot aplegar més de 6.000 persones a la plaça de la Font del Lleó finalitzarà amb un concert del grup Brams i DJ Oriolet al Parc de Can Rius.

escaldarium web

PROGRAMA

 

DEL 30 DE JUNY AL 9 DE JULIOL

Exposició Escaldàrium. Lloc: Safareig de la Portalera
Venda ambulant de productes de l’Escaldàrium i del Ball de Diables de Caldes de Montbui. Lloc: Diferents indrets de la Vila
DIMECRES 5 DE JULIOL

21:30h Projecte EscaldàriumUbicació: Plaça del Molí de l’Esclop
DIVENDRES 7 DE JULIOL

18:00h a 20:00h Camins de Bruixes. Lloc de sortida: Punt de sortida: Plaça de la Font del Lleó cantonada carrer Nou (al costat de l’Ajuntament)A càrreg de CoolturInscripcions per email:infocooltur@gmail.com

21:30h Judici i Execució de les bruixes. Ubicació: Plaça de la Font del Lleó. Us encoratgem a venir a participar com a públic vestits d’època (1600-1700) ATENCIÓ és una representació teatral que en algun moment POT FERIR SENSIBILITATS. Recomanable majors de 16 anys.

22:00h Sardanes a la fresca amb la Cobla Bisbal Jove. Ubicació: Pl. de l’Església. Organitza: Agrupació Sardanista Calderina

22:30h Carretillada de les criatures embruixades. Lloc: Plaça 11 de Setembre. ATENCIÓ: Seguiu les mesures de seguretat i aneu vestits per participar en un acte de foc.
DISSABTE 8 DE JULIOL

Parada de marxandatge del Ball de Diables de Caldes de Montbui. Ubicació: Porxo de l’Ajuntament

D’11:00 a 13:00h Camins de Bruixes. Lloc de sortida: Plaça de la Font del Lleó cantonada carrer Nou (al costat de l’Ajuntament)A càrreg de CoolturInscripcions per email: infocooltur@gmail.com

12:00h Escumàrium, Festa de l’Escuma. Recomanació: Tots els nens haurien de portar xancletes cordades i ulleres aquàtiques per la protecció ocular. Lloc: Plaça Can Rius, davant Sala NobleOrganitza: Ass. Bombers Voluntaris de Caldes de Montbui.

De 13:00h a 15:00h Dinar d’entrepans. Ubicació: Pl. Font del Lleó (Façana Ajuntament). Organitza: : Grup “Pioners” de l’AE El Pasqualet18:00h Lliurament de premis del II Concurs de Dibuix de Còmic i Manga basat en la llegenda de l’Escaldàrium, Escaldàrium Lloc: La Caverna de Voltir C/ Homs, 14 – 08140 Caldes de Montbui. Organitza: La Caverna de Voltir

18:00h La Cultura amb l’Escaldàrium

Cercavila: Espai Jove El Toc – C/ Font i Boet – Plaça Catalunya – C/ Gregori Montserrat – Pi i Margall – C/Asensi Vega – Plaça de l’Església – C/ Forn – Plaça 11 de Setembre. Hi haurà actuacions a la Plaça Catalunya i Plaça de l’Església.

• “Contacontes: La llegenda de l’Escaldàrium” a càrrec de Queralt Díaz

• “Escaldàrium by Step” a càrrec d’Step by Step Companyia de Dansa

• Gegantons i Capgrossos d’aigua a càrrec de Ball de Gegants de Caldes de Montbui

• Castell Escaldat a càrrec dels Castellers de Caldes

• Aquae i foc a càrrec de l’Colla Sardanista Aquae Calidae

• Bastons d’aigua i foc a càrrec dels Bastoners de Caldes

• Gitanàrium a càrrec del Ball de Gitanes de Lliçà de Vall
20:00h Bateig de la plaça Saint Paul Les Dax i descoberta del monòlit símbol de l’agermanament.Organitza: Associació d’Amics d’Europa
20:30h Escaldàrium & Guisla. Ubicació: Sala Noble de Can Rius. Organitza: Coral Guisla
21:00h Sopàrium. Ubicació: Plaça 11 de Setembre. Atenció: Hi haurà ubicada una pantalla gegant per poder seguir la retransmissió de l’Escaldàrium en directe.

De 22:00h a 2:00h Servei de guardaropia. Lloc: Plaça 11 de SetembreA càrrec: Vent d’Events

00:00 Escaldàrium. Ubicació: Plaça de laFont del Lleó. ATENCIÓ: Seguiu les mesures de seguretat i aneu vestits per participar en un acte de foc. Col·laboreu en tot moment per tal de facilitar les dances i les figures.

DIUMENGE 9 DE JULIOL

1:15h Batucada fins al Parc de Can Rius amb NO M’ATABALIS. Sortida: Plaça de la Font del Lleó. Arribada: Parc de Can Rius

1:30h Festa Post-EscaldàriumBRAMS i DJ ORIOLET. Ubicació: Parc de Can Rius

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s