Començarà una intervenció arqueològica de la plaça de la Font del Lleó prèvia a la seva remodelació

El proper 5 d’abril començarà a realitzar-se una intervenció arqueològica a la plaça de la Font del Lleó, prèvia a les obres de reurbanització que es comença-ran a finals d’estiu i que es troba en aquests moments en la fase de redacció del projecte executiu. Aquesta intervenció arqueolò-gica es farà en una zona acotada, davant de les Termes Romanes i de Thermalia, i tindrà una durada de dos mesos.
Tal i com va comentar l’alcalde Jordi Solé, l’objectiu és deixar totes les restes arqueològiques que es trobin ben documentades i arxivades. Es treballarà bàsicament la zona de davant de les Termes Romanes.

plFontLleo-simbols WEBEl regidor d’Espais Públics Jaume Mauri, va comentar que l’afectació de la plaça correspondrà a tota la part de la “Natatio” que va de davant de les Termes Romanes fins la font del Lleó.
L’actuació comportarà la reducció de les places d’aparcament de la plaça: en concret, quedarà temporalment eliminada la zona d’aparcament que hi ha a la part sud de la plaça, entre la font i el carrer Barcelona. Circumstancialment també pot quedar afectada la zona d’aparcament del carrer de Joan Samsó, excepte l’espai reservat per a vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a les obres de reurbanització, s’ha acordat començar-les a la tardor vinent, de manera que no repercutirà en la celebració de l’Escaldarium d’enguany, que es realitzarà al mes de juliol.

L’operació arqueològica que es farà durant els mesos d’abril i maig permetrà documentar millor la natatio romana que hi havia davant de les Termes Romanes, per conèixer-ne les seves dimensions reals.

REMODELACIO WEBIsidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, va cloure dient que s’intentarà explicar tot allò que es vagi descobrint a través del “Diari de l’arqueòleg” i s’intentarà donar el màxim de visibilitat al patrimoni que a dia d’avui no veiem a través de les xarxes socials de Thermalia.

En principi la previsió és que aquesta intervenció arqueològica no afecti l’Escaldàrium d’enguany, tot i que l’any següent probablement s’haurà de buscar una nova ubicació per la festa.   JONATAN DEL AMO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s