Un miler de calderins celebren el Carnaval al carrer

El Carnaval d’enguany va transcórrer la tarda de dissabte pels carrers de Caldes amb l’alegria característica. Després d’una hora i mitja de rua, (des del passeig del Remei al Bugarai) va culminar amb les exhibicions dels grups i comparses participants, la crema del rei del Carnestoltes   (Donald Trump) i el lliurament de premis a la zona esportiva del Bugarai.

carnaval11-webLa rua de Carnaval va sorprendre petits i grans amb les exhibicions dels diversos grups i comparses que van participar-hi. Enguany, els premis del concurs de disfresses tenien com a novetat la incorporació d’una nova categoria, destinada a premiar la comparsa més divertida, que va guanyar l’anomenada Família Adams tot recreant personatges terrorífics.

Altres premis atorgats van ser per als grups LEGOS (que anaven abillats amb estructures cúbiques característiques d’un entranyable joc de construcció) i Els Diables de Caldes (per carnaval4-webl’enginyosa disfressa de policies locals i parquímetres anomenada Pagant, sant Pere aparca). Aquest grup també va endur-se el premi de l’Esbronc per uns enginyosos versos relatius a l’actualitat calderina.

Els premis a les comparses van ser repartits. El principal (premi especial de comparsa) va recaure en l’escola de dansa i ball Stage, per les disfresses d’Arlequins. L’Agrupament Escolta “El Pasqualet”, amb la disfressa anomenada CAUmpi qui pugui, va guanyar-ne dos: a la comparsa més marcarnaval1-webxosa i a la més original. La comparsa d’Step by Step va guanyar la millor posada en escena, per una disfressa inspirada en El País de Mai Més, i el premi a criteri del jurat, que va valorar el treball artesanal, va recaure en la comparsa Carnestolokos, amb la disfressa Els molinets.

carnaval8-webL’enorme ninot del Rei Carnestoltes, creat pels alumnes del Taller d’Art Municipal Manolo Hugué i que representava el flamant president americà Donald Trump, va quedar reduït a cendres després
d’un petit espectacle de foc i pirotècnia.

Deixa un comentari