La pluja respecta la festa de Sant Antoni

Amb un cel amenaçant pluja quasi tot el dia i amb algunes espurnes d’aigua, es va poder celebrar a Caldes la Festa de Sant Antoni Abat. Un cop va acabar de ballar la darrera colla el “Ball de Plaça” a la tarda, va arribar la pluja tan anunciada.
Una setantena de cavalls amb els seus genets i amb els abanderats d’enguany al capdavant, Sara Pérez, Laura Alsina, Nil Martínez i Carles Busquets i encapçalada per la banda musical Unió Filharmònica del Prat de Llobregat, va donar començament la cercavila dels Tres Tombs al migdia i la benedicció d’animals.
st-antoni-web1Una novetat va ser que van desfilar 10 rucs catalans portant cadascun, pans, lleteres grans de llet, etc. També hi van haver 7 carros de ponis i 27 carros de cavalls, i una quinzena van ser les carrosses amb tractors que van participar al concurs.
Un bonic carro de la Damm, que feia 10 anys que no hi participava, va tornar a venir i també una Diligència de l’Empresa Sagalés que era la primera vegada que hi participava, van ser algunes de les novetats d’aquest any.
El “Ball de Plaça” de la tarda va tenir també molta expectació. Van ballar un total de 500 persones distribuïdes en grups des dels 2 anys el més petits fins la colla dels casats. Una altra novetat va ser que es va incorporar una colla nova, la dels “Veterans” que van causar molts aplaudiments. El Grup Dansaire de Caldes va delectar els espectadors, amb aquest típic ball, on va requerir moltes hores d’assaig però que ho van fer perfecte.
ball-placa-webEl ball de fi de festa de la nit al Casino va aplegar molta gent i es va fer el lliurament de Ban-dera als Abanderats de l’any vinent que són: Marta Ferrer Xalabarder, Hèlia Monsech Pereta, Laura Ferrer Xala-barder i Ivanna Vila Tenedor.
Es van lliurar els premis del concurs de carros i es va fer el tradicional sorteig del porc, el xai i els pollastres (import equivalent). Es va celebrar l’acte com-memoratiu en reco-neixement als aban-derats dels anys 1942, 1967 i 1992 en el 75è, 50è i 25è aniversari respecti-vament.
El primer premi en la categoria agrícola va ser per la carrossa “El Celleret” de la colla de la Botifarra. El segon va ser per “Podant l’olivera” de Can Boada i el tercer per “Mongetes de Caldes” de 1er de Primària de l’Escola Pia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s