Col·leccionistes de cavalls

Ningú no obliga a escriure, ho fas perquè vols, i per tant no deus res a ningú, tan de bo els escrits contribuïssin  a donar a conèixer millor el nostre petit món del col.leccionisme, afortunadament Catalunya és un país d’una vitalitat indiscutible pel col.leccionisme.

L’article que teniu a les mans i que tinc l’honor d’escriure és una petita història del col.leccionista Jaume Antoni, que de ben petit es va sentir fascinat pels cavalls, és per això que aquells anys els Reis li varen portar un cavall, un cavall de cartró d’unes mides considerables que de seguida el va batejar amb el nom de Brillant. Va guardar-lo i el dia de Sant Antoni Abat, el va portar a la benedicció que es feia i encara es fa a la plaça de l’Església.
Un petit altar amb la imatge de Sant Antoni, i després es començava la passada dels Tres Tombs.

És una història fascinant la del Jaume Antoni, que a través dels anys ha pogut anar col.leccionant  peces de cavalls fetes per artistes de renom, com per exemple, Dalí, Plensa, Gargallo, Chillida i un llarg etc. Totes les escultures les ha aconseguit a través de subhastes, antiquaris, o bé fent un encàrrec directament al mateix artista.

Com el Jaume Antoni ni ha d’altres col.leccionistes que pateixen la mateixa afició, l’expresident  J. Pujol, els toreros Cayetano Rivera, Curro Romero, i tants d’altres. Hauria sigut molt bonic que si aquí a Caldes haguéssim  conservat el museu de la pagesia, que amb tanta cura el va portar a terme en Sebastià Tusell, hi hauríem pogut algun dia contemplar una magnifica col.lecció de cavalls com la del Jaume Antoni.

No em vull allargar més, solament dir-vos i agrair a la Junta de la Facultat de Sant Antoni per la feina que estan fent i encoratjar-los a seguir endavant, i us convido a sortir al carrer i que tingueu un molt bon feliç dia de Sant Antoni.

Santi Figuls

santi-figuls-color

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s