Inauguració de l’Exposició de Transport Públic entre 1900 i 1925

L’empresa calderina de transports Sagalés va inaugurar diumenge passat, amb l’alcalde Jordi Solé i el regidor de Patrimoni, Isidre Pineda, un espai d’exposicions de cotxes de línia clàssics, situat a l’avinguda de Pi i Margall 107. L’espai s’anomena Exposició de Transport Públic entre 1900 i 1925 i allotja autobusos i carruatges que servien per fer el transport de viatgers i turistes de l’època, a més de vivències, anècdotes, influència i història relacionades amb aquests vehicles i l’empresa Sagalés.
Francesc Sagalés, gerent de l’empresa, ens va dir que tenen molts més cotxes per ensenyar i que possiblement més endavant puguin ampliar aquesta exposició.
A la tarda, la sala va fer portes obertes de les 16 a les 19 h.per on va passar molta gent.
Prèvia reserva, l’espai ofereix visites guiades el dimecres de la segona setmana de cada mes, de 16 a 19 h. L’entrada val 3€ i és gratuïta per a residents a Caldes de Montbui (amb acreditació). Més informació i reserves: expo@sagales.com
Aquesta empresa va començar legalment l’any 1944, però abans ja funcionava amb un altre nom. L’any 1641 s’inicia aquesta activitat amb el casament d’un Sagalés amb una Umbert de Sant Feliu de Codines i s’ha mantingut, amb alts i baixos i guerres pel mig fins a l’actualitat, que compta amb una flota de més de 500 autobusos, cobrint una bona part de Catalunya.
Sagalés es va mostrar molt content i alhora va explicar que aquesta setmana la Cambra del Comerç de Barcelona els ha guardonat com empresa més antiga.

sagales3
Per altra banda, l’alcalde de la vila, Jordi Solé, va dir que som un municipi molt afortunat al tenir aquest Museu i és una joia poder tenir aplegats aquests vehicles històrics, que és únic en el nostre país. I va agrair molt a l’empresa Sagalés que posi aquesta exposició a l’abast de tothom que la vulgui visitar i que és un gest de generositat que es pugui veure el patrimoni històric de l’empresa que ens permet veure els inicis del transport col.lectiu des de fa molts anys.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s