L’ANC commemora els 40 anys de la Marxa de la Llibertat a Caldes de Montbui

En un acte el 6 de setembre i amb la participació de Jordi Sànchez, Àngel Colom, Arcadi Oliveres i diversos marxaires locals, es va commemorar els 40 anys de la Marxa de la Llibertat a la Sala Noble de Can Rius.

40-anys-caminada
L’estiu de 1976 Catalunya va viure una mobilització pionera de la societat civil catalana, la Marxa de La Llibertat, en defensa dels drets polítics i la llibertat nacional del nostre país, just un any després de la mort del dictador. Duia per lema Poble català, posa’t a caminar i va ser durament reprimida per un agònic règim franquista, que impedia l’organització i el pas de les diverses columnes de marxaires amb què travessava el país caminant. S’havia de cloure l’11 de Setembre a Poblet.
Quaranta anys després, des de l’Assemblea Nacional Catalana es va fer aquest acte de record i reivindicació del que va ser la Marxa i dels seus participants, en una iniciativa de l’ANC de Caldes de Montbui -per on va passar la Marxa-, amb el suport de l’ANC del conjunt del Vallès Oriental. Hi van participara Àngel Colom i Arcadi Oliveres, que en van ser els principals organitzadors des de Pax Christi, així com un dels autors del llibre ‘Poble català, posa’t a caminar’, Josep Calvet, i diversos marxaires que van participar-hi. L’acte va ser presentat pel president de l’ANC, Jordi Sànchez.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s